Skam genom generationer  

En föreläsning om hur vi kan synliggöra och arbeta med skam i en familjekontext


En workshop för behandlare om hur vi kan synliggöra och arbeta med skam i en familjekontext. Antingen i familjeterapi, eller i individualterapi.


I den här föreläsningen tittar vi på hur skam kan fortplanta sig genom generationer, och hur olika källor till skam kan samverka inom en familj. Utifrån en fallbeskrivning undersöker vi hur familjen samtidigt har potential att bli en källa till nya upplevelser och hur vi som behandlare kan hjälpa till med detta. Med hjälp av sättet att fallformulera i Compassionfokuserad Terapi skapar vi möjligheter att transformera internaliserad skam och berättelsen om nära relationer. För att följa förändring tittar på vi på ett skattningsinstrument som kan användas.


Föreläsningen utformades ursprungligen för en grupp familjebehandlare men är intressant för alla som arbetar med människor. Alla vi möter har någon form av familj.


Föreläsare

Linda Wiik & Jernett Karensen är båda leg. Psykologer och Cert. CFT terapeuter från Derby University, UK utbildade av terapins grundare Paul Gilbert.


De driver CFTinstitutet som verkar för att sprida och utveckla kunskapen om CFT genom utbildning, handledning och behandling. Jernett och Linda deltar också aktivt i nätverk kring CFT i Sverige och Internationellt.


Läs mer om föreläsarna här

Tid

17 September kl. 10-12 

Plats

Online


Pris

480 kr exl. momsSista anmälningsdag

3 September 2024


Begränsat antal platser


Länk och information om kursen skickas ut efter sista anmälningsdag.


Tidigare deltagare säger så här:


”Tack för en fin föreläsning. Alla var så nöjda efteråt och hade fått med sig mycket nytt.”


Om du har frågor mejla oss gärna:info@cftinstitutet.se