Live webbföreläsningar

FÖR VEM?

Föreläsningarna är öppna för dig som redan kan en del kring CFT och vill fördjupa dig i ett särskilt ämne och lära dig från erfarna CFT-utövare. Alla webbföreläsningarna ingår som en del av vår 1-åriga CFT-utbildning. 

HUR?

Webbföreläsningarna ges live via Zoom. Det kräver en god internetuppkoppling och tillgång till kamera och headset. Föreläsningarna hålls på Engelska.

PRIS?

Varje webbföreläsning kostar 575kr inkl. moms 

ANMÄLAN

Du kan anmäla dig till ett eller flera webbföreläsningar på en gång. 

Live Webbföreläsningar 2021

6/12 Dr. Russel Kolts: CFT och dess buddhistiska rötter

I den här webföreläsningen guidar dr. Kolts oss i att utforska och lära oss om begreppet Compassion och dess buddhistiska rötter. Föreläsningen är ett spännande utforskande kring hur de buddhistiska traditionerna kan användas i terapirummet och särskilt hur vi kan använda oss av detta i vårt arbete med CFT. Vi får också lära oss om hur olika buddhistiska traditioner ser på centrala begrepp inom CFT, och på sätt möjlighet till en fördjupad förståelse för centrala begrepp inom CFT.  


Russel är en uppskattad och pedagogisk föreläsare som har förmågan att omvandla komplexa koncept till lättförståelig information. Hans varm sätt ger mycket utrymme för utforskande och reflektion både om oss själva och om våra klienter.


Dr. Russel Kolts arbetar på Eastern Washington University och leder the Inland Northwest compassionate Mind Center. Han har skrivit ett flertal böcker. En av dom är "Buddhist Psychology and Cognitive-Behavioral Therapy", som han skrivit tillsammans Dennis D Tirch and Laura Silberstein. Han har även skrivit "Living with an open heart" tillsammans med den munken Thubten Chodron. 

Live Webbföreläsningar 2022


17/1 Dr. Michelle Cree: “Tidig relationell utveckling och vår medfödda förmåga till Compassion”


Michelle tar oss med på ett utforskande av våra allra tidigaste och medfödda relationella förmågor till Compassion. Hon visar med mycket värme hur detta spelar in både hos våra klienter och i vårt arbete som terapeuter och hur vi kan använda oss av den visdom och kunskap som redan finns medfött hos oss alla. 


Dr. Michelle Cree är en uppskattad föreläsare och handledare och har lång och gedigen erfarenhet av att jobba med CFT främst i föräldra-barn sammanhang. Hon har skrivit boken "The Compassionate Mind approach to Postnatal Depression" och även publicerat artiklar i samma ämne. 


Dr. Michelle Cree är klinisk psykolog anställd inom Perinatal Mental Health Service i Derby, UK där hon arbetar med mammor som drabbats av svår psykisk ohälsa i samband med förlossning och upp till ett år efter förlossning. Hon handleder även på Derby Universitets 1-åriga CFT-utbildning och även i privat regi. Hon har utvecklat ett 12 veckors CFT-program för Derbyshire Healthcare Foundation Trust. 


21/3 Phd.stud Wendy Wood: Effektivt terapeututövande och självomhändertagande i CFT


Utveckla din terapeutförmåga och öka din självomsorg med hjälp av CFT. Under två timmar guidar Wendy Wood dig igenom hur du med hjälp av CFT kan bli en mer effektiv terapeut och öka din självomsorg i det terapeutiska arbetet. Hon blandar forskning kring eget utövande med sk. self-practice både i och utanför terapirummet. Föreläsningen ger utrymme för egen reflektion och eget arbete kring rollen som terapeut.


Wendy är en varm och djupt kunnig föreläsare och handledare. Hon har förmågan att adressera det riktigt svåra och samtidigt inge en känsla av möjlighet och nyfikenhet. Vi ser fram emot att spendera två timmar tillsammans med Wendy för tredje gången. Varje gånger bjuder på nya insikter. 


Wendy Wood är psykoterapeut och arbetar just nu på sin disputation kring utbildning i Compassion fokuserad terapi. Hon har under flera år varit ansvarig för det 1-åriga programmet i Compassionfokuserad terapi vid Derby universitet i England samt arbetat som handledare i CFT.


Sitter med i styrelsen för Compassionate Mind Foundation UK.
Intervju med Wendy Wood: https://www.youtube.com/watch?v=3G5bAdXc77I

25/4 Dr Ken Goss: Arbeta med skam och stolthet i CFT


Skam är ett viktigt område när vi jobbar med CFT men att jobba med stolthet kan även vara hjälpsamt. Detta är något Ken Goss upptäckte i sitt arbete med ätstörningar där det ofta finns mycket skam och en stor frånvaro av stolthet. Inspirerad av sitt arbete kommer Ken att berätta omhur man i CFT kan jobba med dessa båda känslorna på olika sätt. 


Ken är en varm och rolig föreläsare som bjuder in dig i riktigt svåra terapeutiska rum med stor lekfullhet. Han har mångåriga erfarenhet av att jobba med ätstörningsproblematik och CFT och har utvecklat en egen gren inom CFT som heter CFT-e som införts på ätstörningsmottagningar runt om i Europa. 


Dr. Ken Goss leder ätstörningsteamet hos Coventry and Warwickshire Partnership NHS Trust. Han och hans kollegor har varit pionjärerna inom CFT i arbete med ätstörningar som ett sätt att adressera skam och självkritik. Han har bland annat skrivit boken "The Compassionate-Mind Guide to Ending Overeating" och bidragit till en rad artiklar inom ämnet. 

Datum:


2021


16/4 kl. 10-12 Phd.stud Kate Lucre

Anknytningstrauman och CFT

Sista anmälningsdag: 14/4


3/9 kl. 10-12 Dr. Andrew Rayner 

CFT vid trauma och dissociation 

Sista anmälningsdag: 1/9


6/12 kl. 16-18 Dr. Russel Kolts
CFT och dess buddhistiska influenser

575kr inkl. moms


2022
17/1 kl. 10-12 Dr. Michelle Cree
Tidig relationell utveckling och vår medfödda förmåga till Compassion
575kr inkl. moms


21/3 kl. 10-12 Dr. Wendy Wood Effektivt terapeututövande och självomhändertagande i CFT
575kr inkl. moms


25/4 kl. 10-12 Dr. Ken Goss

“Arbeta med stolthet och skam i CFT”

575kr inkl. momsOm du har frågor mejla oss gärna:info@cftinstitutet.se