Live webbföreläsningar

FÖR VEM?

Föreläsningarna är öppna för dig som redan kan en del kring CFT och vill fördjupa dig i ett särskilt ämne och lära dig från erfarna CFT-utövare. Alla webbföreläsningarna ingår som en del av vår 1-åriga CFT-utbildning. 

HUR?

Webbföreläsningarna ges live via Zoom. Det kräver en god internetuppkoppling och tillgång till kamera och headset. Föreläsningarna hålls på Engelska.

PRIS?

Varje webbföreläsning kostar 575kr inkl. moms 

ANMÄLAN

Du kan anmäla dig till ett eller flera webbföreläsningar på en gång. 

Live Webbföreläsningar 2022


17/1 Dr. Michelle Cree: “Tidig relationell utveckling och vår medfödda förmåga till Compassion”


Michelle tar oss med på ett utforskande av våra allra tidigaste och medfödda relationella förmågor till Compassion. Hon visar med mycket värme hur detta spelar in både hos våra klienter och i vårt arbete som terapeuter och hur vi kan använda oss av den visdom och kunskap som redan finns medfött hos oss alla. 


Dr. Michelle Cree är en uppskattad föreläsare och handledare och har lång och gedigen erfarenhet av att jobba med CFT främst i föräldra-barn sammanhang. Hon har skrivit boken "The Compassionate Mind approach to Postnatal Depression" och även publicerat artiklar i samma ämne. 


Dr. Michelle Cree är klinisk psykolog anställd inom Perinatal Mental Health Service i Derby, UK där hon arbetar med mammor som drabbats av svår psykisk ohälsa i samband med förlossning och upp till ett år efter förlossning. Hon handleder även på Derby Universitets 1-åriga CFT-utbildning och även i privat regi. Hon har utvecklat ett 12 veckors CFT-program för Derbyshire Healthcare Foundation Trust. 


21/3 Phd.stud Wendy Wood: Effektivt terapeututövande och självomhändertagande i CFT


Utveckla din terapeutförmåga och öka din självomsorg med hjälp av CFT. Under två timmar guidar Wendy Wood dig igenom hur du med hjälp av CFT kan bli en mer effektiv terapeut och öka din självomsorg i det terapeutiska arbetet. Hon blandar forskning kring eget utövande med sk. self-practice både i och utanför terapirummet. Föreläsningen ger utrymme för egen reflektion och eget arbete kring rollen som terapeut.


Wendy är en varm och djupt kunnig föreläsare och handledare. Hon har förmågan att adressera det riktigt svåra och samtidigt inge en känsla av möjlighet och nyfikenhet. Vi ser fram emot att spendera två timmar tillsammans med Wendy för tredje gången. Varje gånger bjuder på nya insikter. 


Wendy Wood är psykoterapeut och arbetar just nu på sin disputation kring utbildning i Compassion fokuserad terapi. Hon har under flera år varit ansvarig för det 1-åriga programmet i Compassionfokuserad terapi vid Derby universitet i England samt arbetat som handledare i CFT.


Sitter med i styrelsen för Compassionate Mind Foundation UK.
Intervju med Wendy Wood: https://www.youtube.com/watch?v=3G5bAdXc77I

25/4 Dr Ken Goss: Arbeta med skam och stolthet i CFT


Skam är ett viktigt område när vi jobbar med CFT men att jobba med stolthet kan även vara hjälpsamt. Detta är något Ken Goss upptäckte i sitt arbete med ätstörningar där det ofta finns mycket skam och en stor frånvaro av stolthet. Inspirerad av sitt arbete kommer Ken att berätta omhur man i CFT kan jobba med dessa båda känslorna på olika sätt. 


Ken är en varm och rolig föreläsare som bjuder in dig i riktigt svåra terapeutiska rum med stor lekfullhet. Han har mångåriga erfarenhet av att jobba med ätstörningsproblematik och CFT och har utvecklat en egen gren inom CFT som heter CFT-e som införts på ätstörningsmottagningar runt om i Europa. 


Dr. Ken Goss leder ätstörningsteamet hos Coventry and Warwickshire Partnership NHS Trust. Han och hans kollegor har varit pionjärerna inom CFT i arbete med ätstörningar som ett sätt att adressera skam och självkritik. Han har bland annat skrivit boken "The Compassionate-Mind Guide to Ending Overeating" och bidragit till en rad artiklar inom ämnet. 

3/10 PhD Tobyn Bell: Arbeta med känslor, multipler och stolar


Känsloreglering och arbete kring detta är en viktig del i CFT. Med hjälp av stolsarbete kan vi fördjupa klienternas förståelse för deras inre känsloliv och olika sidor de har. Tobyn Bell har under många år utforskat olika sätt att jobba med stolsarbete och kommer i sin webbföreläsning bjuda på lite nya perspektiv och tankar kring stolsarbete och arbete kring känslor. Under pandemin har han särskilt utforskat hur man kan anpassa interventionerna till online-formatet och kommer ge exempel kring detta.


Tobyn är en kunnig och varm föreläsare som är väl förankrad i teoretisk kompetens men har förmågan att förmedla lekfulla och inspirerande sätt att arbeta på. Han har bidragit med sitt kunnande genom boken "CFT from the inside Out" som är en bok för terapeuter i deras egen utveckling. Utöver sitt kliniska arbete som terapeut jobbar han även med the Compassionate MindFoundation i England och utbildar terapeuter i KBT i Manchester. . 

Datum:


2022
17/1 kl. 10-12 Dr. Michelle Cree
Tidig relationell utveckling och vår medfödda förmåga till Compassion
575kr inkl. moms


21/3 kl. 10-12 Dr. Wendy Wood Effektivt terapeututövande och självomhändertagande i CFT
575kr inkl. moms

Sista anmälningsdag 18/3


25/4 kl. 18-20 OBS ny tid  Dr. Ken Goss

“Arbeta med stolthet och skam i CFT”

575kr inkl. moms
Sista anmälningsdag 22/4


3/10 kl. 10-12 PhD Tobyn Bell "Att arbeta med känslor, multipler och stolar i CFT

575kr inkl. moms
Sista anmälningsdag 30/9Om du har frågor mejla oss gärna:info@cftinstitutet.se