Webinarer 2020

Fördjupning CFT: Föreläsningsserie onlineFör dig som vill fördjupa dig i Compassionfokuserad terapi erbjuder vi nu en unik möjlighet att få dela ett par timmar med några av de mest erfarna CFT-utövarna i världen. I en spännande webbaserad föreläsningsserie kommer deltagarna få både ta del av en kort introduktion till ett specifikt tema och sedan ta del av handledning utifrån ett specifikt fall.


Varje föreläsning är 2h och kräver en god uppkoppling samt minst 2-dagars introduktionskurs i CFT. Föreläsningarna hålls på Engelska men Linda Wiik & Jernett Karensen deltar för att bistå vid ev. behov av översättning. Innan webinariet får du en länk som du använder för att komma in i det virtuella föreläsningsrummet. Du kan boka dig på ett specifikt tillfälle, eller utnyttja vårt paketpris för samtliga föreläsningar. Begränsat antal platser.


Föreläsningar

Fyra erfarna CFT-terapeuter gästföreläser med fokus på specifika teman:


1. Hur kan man jobba med CFT i grupp 1 h föreläsning + 1 h handledning utifrån temat

April 2020

Psykoterapeuten och författaren Tobyn Bell kommer föreläsa om hur man kan jobba med CFT i grupp och viktiga aspekter att tänka kring när man jobbar med CFT i en gruppkontext.


Toby Bell är psykoterapeut specialiserad i CFT och författare till boken "Compassion Focused Therapy from the Inside Out: A Self-practice/Self-reflection Workbook for Therapists". Han har utvecklat gruppprogram för CFT som används i England och USA och handleder CFT gruppledare internationellt. Tobyn forskar även kring klientens upplevelse av specifika CFT grupp interventioner. 


2.CFT i arbetet med ungdomar. 1h föreläsning + 1h handledning utifrån illustrativt fall.

Maj 2020

Dr. Mary Welford har i många år arbetat med skolor och ungdomar och var en av pionjärerna att tillsammans med Paul Gilbert testa CFT i en skolkontext. I hennes föreläsning kommer du få ta del av hennes erfarenheter kring att jobba med CFT med ungdomar.


Dr. Mary Welford är utbildad klinisk psykolog. Hon var med och startade upp the Compassionate Mind Foundation. Hon har bedrivit en rad olika skolprojekt med Compassion fokus. Hon är författare till en rad böcker om CFT: "The Compassionate Mind Guide to Building Self Confidence in 2012", "Compassion Focused Therapy for Dummies in 2016" och skriver förnuvarande på en barnbok. 


3. Att arbeta med CFT med komplexa svårigheter.  2h handledning utifrån aktuella klienter.

Oktober 2020


Prof. Paul Gilbert OBE kommer att introducera oss till att jobba med CFT med komplexa svårigheter. Gilbert ger en unik chans att få lära sig om komplexa fall genom 2h live-handledning utifrån ett par olika patientfall.


Prof. Paul Gilbert är grundaren för CFT. Undervisar i CFT vid University of Derby & University of Queensland. Han har författat en rad böcker inom området för psykoterapi och CFT. Ordförande och grundare av the Compassionate Mind Foundation UK.

Läs mer

https://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?ac_used=no&search_word=paul+gilbert


4. Att arbeta med Compassion och ätstörningar. 1h föreläsning + 1h handledning utifrån illustrativt fall.

November 2020


Russell Kolts, Ph.D. är Professor i Psykologi vid Eastern Washington University och direktör för

Inland Northwest Compassionate Mind Center. Han har dessutom författat en rad böcker om CFT och jobbat särskilt med grupper där ilska varit problematiskt.

Läs mer

https://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?authors=Russell%20Kolts

TEDx talk:  https://www.youtube.com/watch?v=QG4Z185MBJE


Föreläsningsserien arrangeras av CFTinstitutet som verkar för att sprida och utveckla kunskapen om CFT genom utbildning, handledning och behandling.

Tid

22 April 2020 kl. 10-12

11 Maj 2020 kl. 10-12

13 Oktober 2020 9.30-11.30

November 2020 

Plats

Internet. Länk till videosamtalet med instruktioner skickas ut innan varje tillfälle. God internetuppkoppling krävs. Dator på eller från arbetsplats kan innebära ett problem så hör dig i så fall för med din arbetsgivare.

Pris

paketpris för samtliga föreläsningar:

895 kr + moms

enskilda tillfällen:

325 kr  + moms

Sista anmälningsdag

Om det finns plaster kvar går det bra att göra din anmälan fram till 2 dagar innan det aktuella tillfället.


Copyright @ All Rights Reserved

Om oss


CFTinstitutet verkar för att sprida kompetens och kunskap om Compassionfokuserad terapi och Compassion genom utbildning och handledning.


CFTinstitutet drivs av Cert. CFT terapeuter och leg. psykologer Linda Wiik och Jernett Karensen.

Kontakta oss


CFTinstitutet

c/o Terapi- och friskvårdscentrum

Spångatan 20A, 211 53 Malmö

Email: info@cftinstitutet.se

Ring


Linda Wiik

0705 260622


Jernett Karensen

0760 380444