Introduktion till CFT

Självmedkänsla och compassion som förhållningssätt - Introduktion till CFT


Är du nyfiken på Compassionfokuserad terapi och vill få chans att testa metoden från insidan ut? Då har du nu chansen i en 2-dagars upplevelsebaserad workshop.


Fokus kommer att ligga på att uppleva compassion från insidan och ut och din personliga utveckling av din förmåga till sjävmedkänsla och medkänsla. Från dessa upplevesebaserade dagar får du med dig en fin introduktion och förståelse och verktyg som du kan använda i ditt arbete med andra om du så önskar.


För vem?

Dagen är öppen för alla som intresserade av Compassion, Compassion Mind training och Compassionfokuserad Terapi. Terapeuter, behandlare och privatpersoner är alla välkomna.

För dig som redan kan lite om CFT och som jobbar med det i behandling blir denna kurs ett tillfälle att jobba med self-practise då fokus i kursen ligger på att jobba med det upplevelsebaserade.


Ingen tidigare kunskap eller erfarenhet av CFT krävs. Alla är välkomna. Dagarna är även relevanta för dig som arbetar, eller vill arbeta med, compassion i behandlingsarbete. Dagarna fungerar då som ett tillfälle för eget utövande och upplevelsebaserad inlärning.


Innehåll

Under våra två dagar tillsammans kommer vi att gå igenom de positiva effekterna av att öka vår förmåga till medkänsla med oss själva och andra och hur vi kan använda vår förmåga till medkänsla för att hantera de svårigheter som livet bjuder på. Du får med dig en teoretisk förståelse för hur vår hjärna fungerar och hur den ställer till det för oss. Fokus ligger på att du skall få möjlighet att uppleva hur vi kan träna vår tillgång till ett tillstånd av compassion och dagarna kommer därför att innehålla flera övningar.


Innehållet bygger på den mentala träningsdelen ur Paul Gilberts Compassionfoksuerade Terapi. CFT är relativt ny terapimetod som integrerar kunskap från en rad olika teorier och terapimetoder. Även den buddhistiska traditionens kunskap om vårt medvetande och mediationstekniker har integrerats i CFT mot basen av ny neuroforskning.


Terapin fokuserar på att skapa en trygg bas som gör det möjligt för oss att möta det vi ställs inför i livet utan att behöva ta till strategier som skadar oss själva eller andra. Vi övar oss på att komma i kontakt med och utveckla, vår medkännande sida och låta den guida oss i våra liv. Detta gör vi genom en rad olika tekniker och genom att lära oss om hur vår hjärna och våra känslor fungerar. Att aktivera ett tillstånd av lugn och öppen medvetenhet utgör en viktig del för att kunna betrakta och hantera det som är svårt för oss i livet, men också i våra relationer. Inte minst i vår relation till oss själva.


Den brittiske psykologen och professorn Paul Gilbert utvecklade CFT när han såg att personer med hög grad av skam och självkritik inte svarade på andra tillgängliga behndlingsfomrer på ett tillfredställande sätt. Eftersom skam och självkritik är en del av en rad svårigheter är CFT hjälpsamt för många människor. Genom åren har CFT applicerats på en rad olika diagnoser och svårigheter, både individuellt och i grupp.


Föreläsare

Linda Wiik & Jernett Karensen är båda leg. Psykologer och Cert. CFT terapeuter från Derby University. De driver CFTinstitutet som verkar för att sprida och utveckla kunskapen om CFT genom utbildning, handledning och behandling. Jernett och Linda deltar också aktivt i närverk kring CFT i Sverige och Internationellt.

Tid

16-17 September

Plats

Centrala Malmö (Lokal meddelas innan kursstart)

Pris

1900kr exkl. moms

Sista anmälningsdag

31 Augusti 2019

Om du har frågr mejla oss gärna:info@cftinstitutet.se

Copyright @ All Rights Reserved

Om oss


CFTinstitutet verkar för att sprida kompetens och kunskap om Compassionfokuserad terapi och Compassion genom utbildning och handledning.


CFTinstitutet drivs av Cert. CFT terapeuter och leg. psykologer Linda Wiik och Jernett Karensen.

Kontakta oss


CFTinstitutet

c/o Terapi- och friskvårdscentrum

Spångatan 20A, 211 53 Malmö

Email: info@cftinstitutet.se

Ring


Linda Wiik

0705 260622


Jernett Karensen

0760 380444